Ontdek Waar je Kunt Suppen in Brabant – Geniet van Waterplezier!

waar kun je suppen in brabant

Inhoudsopgave artikel

Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit in Brabant waarbij je kunt genieten van de prachtige natuur en tegelijkertijd actief bezig kunt zijn? Overweeg dan eens om te gaan suppen! Suppen is een geweldige manier om ontspanning en inspanning te combineren en Brabant biedt genoeg suppen locaties om uit te kiezen.

Of je nu een ervaren supper bent of nog nooit op een supboard hebt gestaan, in dit artikel ontdek je de beste plekken om te suppen in Brabant, waar je supboards kunt huren, en welke natuurparken en rivieren ideaal zijn voor een heerlijk dagje op het water.

Belangrijkste Punten:

 • Suppen is een leuke en actieve manier om van de natuur in Brabant te genieten
 • Brabant biedt verschillende suppen locaties, zowel op rivieren als in natuurparken
 • Je kunt gemakkelijk supboards huren bij verschillende verhuurpunten in Brabant
 • Ontdek de mooiste plekken om te suppen in Brabant en geniet van een unieke ervaring op het water
 • Suppen is geschikt voor jong en oud en ideaal voor een dagje uit met vrienden of familie

De Beste Plekken om te Suppen in Brabant

Ben je op zoek naar de beste plekken om te suppen in Brabant? Dan hebben wij de oplossing voor jou. Hieronder delen we enkele van de meest populaire en mooie locaties waar je kunt genieten van een supavontuur.

Rivieren in Brabant

Een van de beste manieren om Brabant te ontdekken, is door het suppen op de rivieren. De rivieren bieden een schilderachtige omgeving en een rustgevende sfeer om in te suppen. Hieronder vind je een tabel met enkele van de beste rivieren in Brabant om te suppen:

Rivier Locatie Suproutes
De Biesbosch Dordrecht De Ottersluisroute
De Dommel Eindhoven De Dommelroute
De Maas Den Bosch De Molenroute

De meeste van deze rivieren hebben verschillende suproutes die geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderden. Dus, of je nu op zoek bent naar een ontspannen middag op het water of een uitdagende tocht, er is voor elk wat wils.

Natuurparken in Brabant

Als je wilt genieten van de natuur en tegelijkertijd wilt suppen, dan zijn de natuurparken in Brabant de perfecte plekken voor jou. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste natuurparken om te suppen:

 • De Biesbosch
 • De Loonse en Drunense Duinen
 • Het Markiezaatsmeer

Suppen in deze natuurparken is niet alleen ontspannend, maar ook educatief. Je zult versteld staan van de verschillende planten en dieren die je tijdens je tocht zult tegenkomen.

Suproutes in Brabant

Als je op zoek bent naar een specifieke suproute in Brabant, dan hebben we hieronder een lijst met enkele van de populairste routes:

 • De Binnendieze in Den Bosch
 • De Rottemeren in Rotterdam
 • Het Drongelens Kanaal in Waalwijk

Deze routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, dus er is voor elk niveau wat wils. Bovendien zijn deze routes geschikt voor zowel individuen als groepen.

beste plekken om te suppen in Brabant

Suppen Huren in Brabant

Wil je genieten van een dagje suppen in Brabant, maar heb je geen supboard? Geen probleem! Er zijn veel verhuurpunten en bedrijven waar je supboards kunt huren, zodat je zonder zorgen op het water kunt peddelen. Hieronder vind je een overzicht van enkele van de beste verhuurders van supboards in Brabant:

Verhuurder Adres Prijs Website
Brabantse Biesbosch Baanhoekweg 53A, 4924 KC Drimmelen €20 per uur, €50 per dag brabantsebiesbosch.nl
Supperclub Bredaseweg 108a, 4902 NS Oosterhout €15 per uur, €50 per dag supperclub.nl
Suppen Brabant Bredaseweg 108a, 4902 NS Oosterhout €15 per uur, €45 per dag suppenbrabant.nl

Let op: prijzen kunnen variëren afhankelijk van de verhuurder en de duur van de huur.

Huur je een supboard, dan is het belangrijk om te zorgen voor de juiste uitrusting. Denk bijvoorbeeld aan geschikte kleding en een zwemvest. Bij de meeste verhuurders krijg je ook een korte instructie voordat je het water op gaat. Zo ben je goed voorbereid en kun je optimaal genieten van een dagje suppen in Brabant.

Supboard huren in Brabant

Vergeet niet om vooraf te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral tijdens het hoogseizoen en op zonnige weekenddagen!

Suppen in Natuurparken en op Rivieren in Brabant

Brabant is een provincie die bekend staat om zijn prachtige natuur. En wat is er nu beter dan die natuur te ontdekken vanaf een supboard? Hieronder vind je enkele van de mooiste natuurparken en rivieren waar je kunt genieten van een ontspannen supavontuur.

Suppen in Natuurparken

Het spotten van wilde dieren, genieten van de frisse lucht en ontspannen op het water, dat kan allemaal tijdens een sup-uitje in een van de vele natuurparken van Brabant. Enkele van de populaire natuurparken voor suppen zijn:

 • De Biesbosch: Dit is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa, en biedt een adembenemend uitzicht op de rivierdelta.
 • Het Mastbos: Dit is een van de oudste bossen van Nederland, met een groot aantal vijvers en meren waar je heerlijk kunt suppen.
 • De Loonse en Drunense Duinen: Dit is het grootste stuifzandgebied van West-Europa, en biedt prachtige duinen en heidevelden, ideaal voor een supavontuur.

Suppen op de Rivieren in Brabant

Brabant is ook de thuisbasis van enkele prachtige rivieren die perfect zijn voor een ontspannen supavontuur. Enkele van de populaire rivieren voor suppen zijn:

 • De Dommel: Deze rivier baant zich een weg door het landschap van Noord-Brabant, en biedt een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving.
 • De Mark: Deze rivier loopt door de stad Breda en biedt prachtige uitzichten op de oude stadsmuren en andere historische bezienswaardigheden.
 • De Maas: Deze rivier loopt door het hart van Brabant en biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende natuur en historische plaatsen langs de oevers.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen supavontuur op een rustige rivier, of een avontuurlijke tocht door de prachtige natuurparken van Brabant, er is voor elk wat wils. Geniet van het waterplezier en de schoonheid van Brabant tijdens je volgende sup-uitje.

FAQ

Waar kan ik suppen in Brabant?

In Brabant zijn er verschillende locaties waar je kunt suppen. Enkele populaire plekken zijn de Biesbosch, de Dommel en de Maas.

Kan ik mijn eigen supboard meenemen?

Ja, je kunt je eigen supboard meenemen naar de suplocaties in Brabant. Houd er wel rekening mee dat sommige verhuurders ook supboards aanbieden, mocht je er geen hebben.

Waar kan ik een supboard huren in Brabant?

Er zijn verschillende bedrijven en verhuurpunten in Brabant waar je een supboard kunt huren. Enkele bekende verhuurders zijn Suppen Brabant en Supboard Verhuur Brabant.

Zijn er specifieke suproutes in Brabant?

Ja, er zijn verschillende suproutes die je kunt volgen in Brabant. Een populaire route is de Biesbosch route, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en het water.

Moet ik ervaring hebben om te kunnen suppen in Brabant?

Nee, je hoeft geen ervaring te hebben om te kunnen suppen in Brabant. Het is een activiteit die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Bij de verhuurders kun je vaak ook een korte instructie krijgen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest