Waarom je niet zonder helm de pist op moet gaan

Waarom je niet zonder helm de pist op moet gaan

Inhoudsopgave artikel

Als je van plan bent om te gaan skiën of snowboarden, is het dragen van een helm een absolute must. Hoewel het misschien niet de meest modieuze accessoire is, kan het dragen van een helm het verschil betekenen tussen leven en dood. In dit artikel zullen we de belangrijkste redenen bespreken waarom je niet zonder helm de pist op moet gaan.

1. Bescherming tegen hoofdletsel

Het belangrijkste voordeel van het dragen van een helm op de pist is dat het je hoofd beschermt tegen letsel. Volgens een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Trauma and Acute Care Surgery, verminderen helmen het risico op hoofdletsel bij ski- en snowboardongevallen met 35 tot 50 procent. Dit is een aanzienlijke vermindering, vooral gezien het feit dat hoofdletsel een van de meest voorkomende oorzaken is van overlijden en ernstig letsel bij wintersportongevallen.

2. Verbeterde zichtbaarheid

Veel helmen zijn uitgerust met vizieren of ingebouwde goggles die je zichtbaarheid op de pist kunnen verbeteren. Dit kan vooral nuttig zijn bij slecht weer of wanneer de zon laag staat en verblinding kan veroorzaken. Bovendien kunnen helmen met felle kleuren of reflecterende strips je zichtbaarheid voor andere skiërs en snowboarders verbeteren, wat het risico op botsingen kan verminderen.

3. Bescherming tegen de elementen

Naast het bieden van bescherming tegen letsel, kan een helm je ook beschermen tegen de elementen. Het kan je hoofd warm houden in koude omstandigheden en beschermen tegen zonverbranding op zonnige dagen. Bovendien kan het dragen van een helm je oren beschermen tegen wind en kou, wat het risico op oorontstekingen en andere koude-gerelateerde aandoeningen kan verminderen.

4. Het is de norm

Volgens de Federatie Internationale de Ski (FIS), de internationale organisatie voor wintersporten, is het dragen van een helm de norm voor alle skiërs en snowboarders, ongeacht hun leeftijd of ervaringsniveau. Dit betekent dat als je zonder helm skiet of snowboardt, je niet alleen je eigen veiligheid in gevaar brengt, maar ook in strijd bent met de algemeen geaccepteerde veiligheidsnormen.

Dragen van helm is veilig

Hoewel het dragen van een helm misschien ongemakkelijk of onmodieus kan lijken, zijn de voordelen ervan onmiskenbaar. Het beschermt tegen ernstig hoofdletsel, je zichtbaarheid verbeteren, je beschermen tegen de elementen en je helpen voldoen aan de veiligheidsnormen. Dus de volgende keer dat je de piste in Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk op gaat, vergeet dan niet je helm op te zetten. Het kan je leven redden.

Als je op zoek bent naar een plek om verantwoord te kopen, bezoek dan Goed om te kopen. Het is een magazine dat consumenten helpt om bewuste en duurzame keuzes te maken bij het kopen van producten en diensten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest