Wat is Het Kattenkabinet?

Wat is het Het Kattenkabinet?

Inhoudsopgave artikel

Voor alle kattenliefhebbers is Het Kattenkabinet in Amsterdam een must-visit museum. Het museum is een prachtige mix van historie en kunstwerken, allemaal geïnspireerd door katten. De diverse collectie bestaat uit unieke stukken die je nergens anders zult vinden. Daarnaast heeft Het Kattenkabinet ook fascinerende tentoonstellingen en evenementen. Als je Amsterdam bezoekt, mag je Het Kattenkabinet niet missen! Hier leer je meer over de historie van het museum, hoe je het kunt bezoeken en de openingstijden. Verken de wereld van katten in het Kattenkabinet.

Geschiedenis van Het Kattenkabinet

De geschiedenis van Het Kattenkabinet is net zo uniek als het museum zelf. Het begon allemaal in 1985 toen de oprichter van het museum, Bob Meijer, zijn geliefde kat John Pierpont Morgan verloor. Als eerbetoon aan zijn trouwe metgezel begon hij toen met het verzamelen van kattenobjecten en –kunstwerken. Al snel groeide zijn collectie uit tot een indrukwekkende verzameling van historische en moderne kunstwerken, allemaal met katten als inspiratie.

De collectie van Het Kattenkabinet was in eerste instantie te zien in het huis van Bob Meijer. Het trok veel aandacht en al snel werd het duidelijk dat zijn collectie een groter publiek verdiende. In 1990 opende Het Kattenkabinet officieel zijn deuren als museum in een statig grachtenpand in Amsterdam.

Vandaag de dag is Het Kattenkabinet een van de meest geliefde en unieke musea in Amsterdam. Het is een must-see voor zowel kattenliefhebbers als kunstliefhebbers. Het museum heeft een sterke band met Amsterdam en is een belangrijk onderdeel geworden van het culturele erfgoed van de stad.

De Link tussen Amsterdam en Het Kattenkabinet

Het Kattenkabinet is gevestigd in een prachtig 18e-eeuws grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam. Het pand is op zichzelf al een kunstwerk en vormt de perfecte ambiance voor de unieke collectie van het museum.

Amsterdam staat bekend om zijn rijke geschiedenis en bloeiende kunstscène. Het Kattenkabinet past perfect in deze context als een unieke uiting van artistieke creativiteit dat de liefde voor katten en kunst combineert. Het museum blijft tot op de dag van vandaag een van de meest bijzondere musea van Nederland.

Ontwikkeling van Het Kattenkabinet

In de loop der jaren heeft Het Kattenkabinet zich ontwikkeld tot een bijzonder museum en belangrijke culturele instelling van Amsterdam. De collectie van het museum is uitgebreid met nieuwe aanwinsten en speciale tentoonstellingen, waardoor het museum nog meer bezoekers trekt uit binnen- en buitenland.

Ondanks de ontwikkelingen en veranderingen blijft Het Kattenkabinet trouw aan zijn oorspronkelijke visie om kattenkunst te tonen in een unieke en inspirerende omgeving. Het museum blijft een eerbetoon aan Bob Meijer’s geliefde kat John Pierpont Morgan en heeft zijn eigen plekje veroverd in de harten van kattenliefhebbers en kunstliefhebbers over de hele wereld.

De Collectie van Het Kattenkabinet

Het Kattenkabinet is niet alleen een museum, maar ook een ware schatkamer voor kunstliefhebbers en kattenfanaten. In dit bijzondere museum staan katten centraal en dat zie je terug in de kunstwerken die er te bewonderen zijn. Het museum beschikt over een indrukwekkende collectie van meer dan 1000 kunstwerken van bekende kunstenaars.

Kat-gerelateerde thema’s vormen de rode draad door het museum, waardoor er een unieke en eigenzinnige sfeer leeft. De kunstwerken variëren van schilderijen en tekeningen tot beeldhouwwerken en nog veel meer. Sommige kunstwerken zijn zeer gedetailleerd en hebben een sterke link met de geschiedenis van Het Kattenkabinet.

Bekende kunstenaars in Het Kattenkabinet

In de collectie van Het Kattenkabinet zijn verschillende werken te vinden van bekende en gevestigde kunstenaars, waaronder :

 • Pablo Picasso
 • Henri de Toulouse-Lautrec
 • Rembrandt
 • Théophile-Alexandre Steinlen
 • Salvador Dali

Naast deze grote namen bevat de collectie nog veel meer prachtige werken van minder bekende kunstenaars. Deze werken zijn minstens zo bijzonder en dragen bij aan de uniciteit van Het Kattenkabinet.

Unieke stukken in Het Kattenkabinet

Er zijn verschillende kunstwerken te vinden in Het Kattenkabinet die nergens anders ter wereld te zien zijn. Zo heeft het museum een aantal gave stukken in de collectie, waaronder een gouden Egyptische kattenbeeldje van ruim 2000 jaar oud!

“Het Kattenkabinet is niet alleen een museum, het is een passieproject waarbij katten centraal staan. Het is daarom zo bijzonder.”

Kortom, de collectie van Het Kattenkabinet is zeer indrukwekkend en uniek. Het museum is een must-see voor kattenliefhebbers en kunstliefhebbers en biedt een ervaring die je nergens anders zult vinden.

Tentoonstellingen en Evenementen bij Het Kattenkabinet

Wil je graag meer te weten komen over de tentoonstellingen en evenementen bij Het Kattenkabinet? Dit museum organiseert regelmatig nieuwe exposities en activiteiten, perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in katten en kunst.

Zo zijn er tijdelijke tentoonstellingen te zien die geheel in het teken staan van katten, waar je kunt genieten van bijzondere kunstwerken en creaties. Maar ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, waar je bijvoorbeeld lezingen kunt bijwonen of workshops kunt volgen.

Wil je weten welke tentoonstellingen en evenementen er op de agenda staan? Bekijk dan de website van Het Kattenkabinet voor een actueel overzicht. Hier vind je ook informatie over de start- en einddatum van de verschillende exposities en hoe je kaartjes kunt kopen.

museumtentoonstelling

Unieke Expositie: Katten in de Kunst

Ben je een liefhebber van kunst en katten? Mis dan zeker niet de permanente tentoonstelling ‘Katten in de Kunst’ bij Het Kattenkabinet. Hier ontdek je een uitgebreide collectie kunstwerken die allemaal geïnspireerd zijn op katten, van schilderijen tot beeldhouwwerken.

Deze indrukwekkende tentoonstelling bevat werken van bekende kunstenaars zoals Pablo Picasso en Henriëtte Ronner-Knip. Ook zijn er bijzondere stukken te vinden die nergens anders ter wereld te bewonderen zijn.

Tentoonstelling Datum
De Katten van Kleve 1 juli – 30 september
Lezing: De Rol van Katten in de Kunst 12 augustus
Workshop: Katten Tekenen 18 september

Naast deze permanente tentoonstelling is er dus nog veel meer te ontdekken bij Het Kattenkabinet. Plan een bezoek en ontdek zelf de fascinerende wereld van katten in de kunst!

Bezoek Het Kattenkabinet in Amsterdam

Ben je geïnteresseerd in kunst en katten? Bezoek dan Het Kattenkabinet in Amsterdam en ontdek een uniek museum gewijd aan onze geliefde huisdieren. Hier lees je alles wat je moet weten om je bezoek voor te bereiden.

Locatie en how to get there

Je vindt Het Kattenkabinet in het centrum van Amsterdam, op het adres: Herengracht 497. Het museum is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, per auto of per fiets. Voor de specifieke routebeschrijving en de verschillende opties kun je de website raadplegen.

Praktische informatie

Het Kattenkabinet is van dinsdag t/m zondag geopend en op maandag gesloten. De openingstijden zijn als volgt:

Dagen Tijden
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00 uur

De toegangsprijzen voor Het Kattenkabinet zijn als volgt:

 • Volwassenen: €10,-
 • Kinderen t/m 12 jaar: €5,-
 • Museumjaarkaart: gratis

Plan je bezoek

Om het meeste uit je bezoek aan Het Kattenkabinet te halen, raden we aan om van tevoren je bezoek te plannen. Zo kun je bijvoorbeeld de drukke momenten vermijden en misschien zelfs een rondleiding boeken. Op de website vind je meer informatie over het plannen van je bezoek.

Openingstijden van Het Kattenkabinet

Bij het plannen van je bezoek aan Het Kattenkabinet is het belangrijk om rekening te houden met de openingstijden. Het museum is dagelijks geopend, behalve op maandagen en enkele feestdagen. De reguliere openingstijden zijn:

Dag Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 – 17:00 uur

Houd er rekening mee dat er afwijkende openingstijden kunnen gelden tijdens feestdagen en speciale evenementen. Zorg er daarom voor dat je de actuele openingstijden controleert voordat je het museum bezoekt.

Wil je drukte vermijden? Kom dan op een doordeweekse dag en vermijd het weekend. Zo voorkom je wachtrijen en heb je alle tijd om de indrukwekkende collectie te bewonderen.

Plan je Bezoek aan Het Kattenkabinet

Je bent er klaar voor om Het Kattenkabinet te bezoeken, maar wat is de beste manier om je dag te plannen? Hier zijn enkele praktische tips om je bezoek aan dit museum in Amsterdam te optimaliseren!

De beste tijd om Het Kattenkabinet te bezoeken

Het Kattenkabinet is geopend van donderdag tot en met zondag, van 12:00 tot 17:00 uur. Het is echter belangrijk om op te merken dat het museum soms gesloten kan zijn voor privé-evenementen. Daarom raden we je aan om de website te controleren voordat je het museum bezoekt.

Plan je route naar Het Kattenkabinet

Er zijn verschillende manieren om Het Kattenkabinet te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld met de fiets of het openbaar vervoer reizen. Het museum is gevestigd in de Herengracht, in het historische centrum van Amsterdam. Het is goed bereikbaar met de tram en de bus. Als je met de auto komt, houd er dan rekening mee dat parkeren in het centrum van Amsterdam duur kan zijn.

Andere bezienswaardigheden in de buurt van Het Kattenkabinet

Er zijn tal van andere bezienswaardigheden in de buurt van Het Kattenkabinet die je kunt bezoeken. Enkele populaire opties zijn:

 • Het Rijksmuseum
 • Het Van Gogh Museum
 • De Bloemenmarkt
 • De Dam

Als je van plan bent om meerdere attracties te bezoeken, dan kan het voordeel zijn om een combinatieticket te kopen. Dit kan geld besparen en je tijd besparen bij het kopen van tickets bij elke afzonderlijke locatie.

Het Kattenkabinet

“Het Kattenkabinet biedt een unieke ervaring voor liefhebbers van katten en kunst. Ik raad aan om je bezoek van tevoren te plannen, zodat je optimaal kunt genieten van wat dit museum te bieden heeft!”

Toegangsprijzen voor Het Kattenkabinet

Wil je Het Kattenkabinet bezoeken? We hebben de toegangsprijzen voor je op een rijtje gezet!

Ticket Prijs
Volwassenen € 10
Studenten € 7,50
Kinderen tot 12 jaar gratis*
Museumkaarthouders gratis

* Maximaal twee kinderen per betalende volwassene.

Naast de reguliere toegangsprijzen zijn er ook diverse kortingen en speciale arrangementen beschikbaar. Zo krijgen groepen vanaf 10 personen korting op de toegangsprijs en zijn er speciale tarieven voor scholen en andere educatieve instellingen.

Tickets kun je online kopen via de website van Het Kattenkabinet. Zo hoef je niet in de rij te staan en ben je zeker van een plekje in het museum. Je kunt ook ter plekke tickets kopen, maar houd dan wel rekening met eventuele wachttijden.

Het Kattenkabinet voor Kattenliefhebbers

Voor de echte kattenliefhebbers is Het Kattenkabinet een waar paradijs. Het museum heeft diverse activiteiten en speciale ervaringen ontwikkeld om het hart van iedere kattenliefhebber sneller te laten kloppen. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van een heerlijk kopje koffie tussen de katten, terwijl je omringd wordt door prachtige kunstwerken.

Of misschien wil je wel een souvenir aanschaffen in de cadeauwinkel van Het Kattenkabinet? Hier vind je de leukste katten hebbedingen om mee naar huis te nemen.

Maar het hoogtepunt voor de kattenliefhebber is natuurlijk de collectie. Hier vind je de mooiste kattenkunstwerken van over de hele wereld. Van schilderijen tot keramiek en van beeldhouwwerken tot tekeningen. Je kijkt je ogen uit naar deze prachtige collectie.

“In Het Kattenkabinet voel je de liefde voor katten in elke vezel van het museum. Een absolute aanrader voor iedere kattenliefhebber!”

Ontdek Het Kattenkabinet!

Bent u benieuwd geworden naar Het Kattenkabinet? Waar wacht u dan nog op? Bezoek dit unieke museum in Amsterdam en ontdek de betoverende wereld van katten. Bewonder de prachtige kunstwerken die geïnspireerd zijn op deze fascinerende dieren en leer meer over de geschiedenis van het museum.

Geniet van een dag vol plezier en ontdekkingen. Het Kattenkabinet biedt een unieke ervaring die u niet wilt missen. Bezoek het museum en ervaar zelf waarom het zo populair is onder kattenliefhebbers en kunstliefhebbers.

Verken Amsterdam en plan uw bezoek aan Het Kattenkabinet vandaag nog. Laat u betoveren door de prachtige kunstwerken en ontdek de rijke historie van het museum. Mis deze bijzondere ervaring niet!

Kom langs en beleef een dag om nooit te vergeten in Het Kattenkabinet, hét museum voor kunst en katten in Amsterdam.

FAQ

Wat is Het Kattenkabinet?

Het Kattenkabinet is een museum in Amsterdam dat speciaal is opgericht voor kattenliefhebbers. Het museum heeft een rijke historie en huisvest een unieke collectie kunstwerken, allemaal geïnspireerd door katten.

Wat is de geschiedenis van Het Kattenkabinet?

Het Kattenkabinet is opgericht in 1990 door Bob Meijer. Zijn kat, John Pierpont Morgan genaamd, was zijn grote inspiratiebron. Het museum is gevestigd in een prachtig grachtenpand in Amsterdam en is uitgegroeid tot een populaire attractie voor zowel kattenliefhebbers als kunstliefhebbers.

Wat is er te zien in de collectie van Het Kattenkabinet?

Het Kattenkabinet heeft een indrukwekkende collectie kunstwerken, waaronder schilderijen, sculpturen en andere kunstobjecten. Deze werken zijn gemaakt door bekende kunstenaars en hebben allemaal katten als thema. Je zult hier unieke kunststukken vinden die je nergens anders kunt zien.

Welke tentoonstellingen en evenementen worden er georganiseerd bij Het Kattenkabinet?

Het Kattenkabinet organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en evenementen. Deze exposities bieden een nieuwe kijk op de kunstcollectie en zijn een geweldige manier om het museum telkens weer op een andere manier te ervaren. Daarnaast worden er ook speciale evenementen georganiseerd, zoals lezingen en workshops.

Hoe kan ik Het Kattenkabinet bezoeken in Amsterdam?

Het Kattenkabinet is gelegen aan de Herengracht in Amsterdam. Het is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer of te voet. Het museum is geopend voor bezoekers en er is geen reservering nodig.

Wat zijn de openingstijden van Het Kattenkabinet?

Het Kattenkabinet is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: het museum is gesloten op maandagen.

Hoe kan ik mijn bezoek aan Het Kattenkabinet plannen?

Het is raadzaam om je bezoek aan Het Kattenkabinet goed te plannen. Het museum kan druk zijn, vooral in het weekend en tijdens vakantieperiodes. We raden je aan om vooraf de website van Het Kattenkabinet te raadplegen voor meer informatie over de drukte en eventuele speciale evenementen.

Wat zijn de toegangsprijzen voor Het Kattenkabinet?

De toegangsprijzen voor Het Kattenkabinet zijn als volgt:
– Volwassenen: €12
– Kinderen (4-12 jaar): €6
– Kinderen jonger dan 4 jaar: gratis
– Museumkaarthouders: gratis toegang

Wat heeft Het Kattenkabinet te bieden voor kattenliefhebbers?

Het Kattenkabinet is de perfecte bestemming voor kattenliefhebbers. Naast de prachtige kunstwerken, biedt het museum ook speciale activiteiten en ervaringen die je nog dichter bij katten brengen. Van foto’s maken met katten tot interactieve tentoonstellingen, er is genoeg te ontdekken voor kattenliefhebbers van alle leeftijden.

Wat kan ik verwachten als ik Het Kattenkabinet bezoek?

Een bezoek aan Het Kattenkabinet is een unieke ervaring waarin je wordt ondergedompeld in de wereld van katten. Je kunt genieten van prachtige kunstwerken, interessante tentoonstellingen en een stukje geschiedenis. Het museum is zeker een must-visit voor kattenliefhebbers en kunstliefhebbers in Amsterdam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest